Ak čakáte hostí, alebo chcete pripraviť niečo rýchle a naozaj chutné pod zub, ste na správnej adrese.
Tieto zapečené chlebíky s chuťou Pizza sú skvelou alternatívou k studeným chlebíčkom.
Zároveň je to ideálny nápad, ako spotrebovať staršie pečivo.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept sme našli na youtube kanáli Pецепты от мамули
Potrebujeme:
veka – 10 plátkov (prípadne môžete použiť starší chlebík)
šunka, klobása či iná údenina – 150 g
paradajky – 2 ks
červená paprika – 1 ks
syr – 150 g
zelené bylinky – podľa chuti
majonéza – 3 lyžice
kečup, horčica alebo iná obľúbená omáčka – 1 lyžica (voliteľné)
soľ – podľa chuti
mleté čierne korenie – podľa chuti
Voliteľné:
pečené kuracie mäso
slanina
kôpor
kečup
Postup:
Salámu alebo iný druh údeniny nakrájajte na drobné kocky.
To isté urobte aj s červenou paprikou.
Prípadne použite polovicu červenej a polovicu žltej alebo oranžovej pre krajší farebný kontrast) .
Rovnako postupujte aj s paradajkami.
Syr nastrúhajte nahrubo.
Čerstvú petržlenovú vňať alebo iné zelené bylinky nasekajte najemno.
A všetky ingrediencie vložte do šalátovej misy.
Posypte ich trochou soli a korenia.
Pridajte dve alebo tri polievkové lyžice majonézy.
Ak chcete, pridajte aj jednu lyžicu kečupu alebo inej obľúbené omáčky.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešajte.
Veku nakrájajte na plátky a rozdeľte na ne pripravenú náplň, ktorú dobre rozotrite po celom povrchu chlebíčkov.
Tie potom vyskladajte na plech pokrytý papierom na pečenie.
A vložte ich do rúry vyhriatej na teplotu 180 °C.
Pečte ich asi 10 minút.
Potom ich posypte trochou strúhaného syra.
A vráťte ich späť do rúry dopiecť na ešte 2 až 5 minút, aby syr na povrch roztopil a mierne zozlatol.
Zapečené chlebíčky vytiahnite z rúry, nechajte ich mierne vychladnúť a podávajte.
Video návod: