Mám fatastický recept na ultra jednoduchú a rýchlu marmeládu, tentokrát z domácej úrody ríbezlí.
Marmeláda je naozaj veľmi jednoduchá a zbarie vám len pár minút času.
Rovno z hrnca dávkujete do pohárov a už sa ďalej nezvára.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoducho necháte vychladnúť a môžete si pochutnávať počas celého roka.
Vynikajúci recept sme našli na youtube kanáli Toprecepty.
Potrebujeme:
Červené ríbezle
Kryštálový cukor
Voliteľné:
Vanilka
Škorica
Badián
iné koreniny podľa chuti
Postup:
Na túto dávku budeme potrebovať 500 ml vylisovanej šťávy z červených ríbezlí a cca 450 ml cukru kryštál.
Podľa chuti môžete množstvo cukru upraviť.
Ríbezle opláchneme.
Aj so strapcami namelieme na odšťavovacom mlynčeku.
Prípadne ich vylisujeme cez sitko pomocou utierky.
Odmeriame vylisovanú šťavu – potrebujeme 500 ml.
A pripravíme potrebné množstvo cukru – v našom prídae 450 ml ale môžete dať aj menej, je to na vás.
Nachystáme si širší hrniec s nepriľnavým dnom.
Nalejeme doň vylisovanú šťavu.
Privedieme do varu a varíme 5 minút.
Pridáme cukor.
Za stáleho miešania varíme 3-4 minúty.
Podľa kyslosti ríbezlí môžeme pomer cukru upraviť aj na 1:1, prípadne môžete dať cukru menej.
Horúcu marmeládu ihneď cez lievik nalievame do čistých pohárov.
Okraje pohárov dobre utrieme a pevne uzavrieme viečkom.
Uzavreté poháre na cca 10 minút otočíme hore dnom.
Z tejto jednej várky budeme mať cca 660 ml ríbezľovej marmelády.
Ak chcete, marmeládu môžete ešte dochutiť škoricou alebo iným aromatickým korením.
Neváhajte a upravte si chuť podľa vašich predstáv.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Vide návod: