Počas chrípky, prechladnutia a iných vírusových ochorení sa objavuje horúčka, nádcha a kašeľ.
Na jednej strane je to dobré, pretože telo bojuje a očisťuje sa od patogénnych mikroorganizmov.
Niekedy to však nestačí a musíme pomôcť vyrovnať sa s ochorením aj inými metódami.
Počas prechladnutia musíte piť veľa teplých tekutiny.
Môže to byť čaj s medom, citrónom a zázvorom.
Jedzte tiež veľa ovocia – najmä bobúľ a pomôžte si aj domácim liekom, ktorý poznali a pripravovali už naše babičky.
Babičkin recept nad zlato
Aj tento recept mám od svojej babičky a siahnem po ňom vždy, keď príde kašeľ, zápal hrdla alebo bronchitída.
Moja starká vravela, že kto pozná tento recept, toho tieto choroby už nepotrápia.
Je to skutočne tak, stačí nasadiť pri prvých príznakoch a mám skúsenosť, že choroba sa nerozvinie.
Pokiaľ ide už o rozbehnutú chorobu, tento liek vám pomôže uľaviť od príznakov a pomôže vám aj rýchlejšie sa zotaviť.
Potrebujeme:
Mlieko 250 ml
Maslo 1 lyžička
Med 1 lyžička
Žĺtok 1 ks (použite žĺtok z domácich vajec)
Sóda bikarbóna 0,25 lyžičky
Postup:
Do horúceho mlieka pridáme maslo a med a premiešame.
Potom pridáme vaječný žĺtok a sódu bikarbónu a znova poriadne premiešame.
Úžívame:
Tento domáci liek užívame pred spaním a to v množstve 50 ml.
Užívame pri prvých príznakoch, alebo ako doplnkovú liečbu v priebehu ochorenia.
Ako sme už spomínali vyššie, tento domáci liek pomáha pri kašli, hliene a zápaloch dýchacích ciest.
A tiež uľavuje od ďalších negatívnych symptómov choroby.
Pomôže vám oveľa ľahšie prekonať chorobu a rýchlo sa postaviť na nohy.
Cesnakové mlieko proti kašľu
Tento nápoj je liečivý zázrak, ktorý vám pomôže uľaviť od dráždivého kašľa a prispieva k všeobecnému zlepšeniu zdravia.
Je to teplé cesnakové mlieko.
Potrebujeme:
500 ml mlieka
10 strúčikov cesnaku (očistených a rozdrvených)
2 alebo 3 čajové lyžičky hnedého cukru
250 ml vody
Postup:
Dajte vodu a mlieko do hrnca.
Pridajte cesnak a varte na miernom ohreve.
Počkajte kým zmes nezačne vrieť.
Neprestávajte miešať kým sa zmes nevyparí na polovicu.
Odstavte a oslaďte cukrom.
Takto pripravený nápoj je pripravený na servírovanie!