Chrumkavé pečené kuracie stehná s lahodnou omáčkou spájajú v sebe dva dôležité a kladné prvky: neodolateľnú chuť a jednoduchosť.
S bežnými a dostupnými ingredienciami viete pripraviť naozaj nezabudnuteľný obed či večeru.
Výnimočný recept na lahodné kuracie stehná z youtube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehien
120 g parmezánu
200 g masla
10 strúčikov cesnaku
kôpor
petržlenovú vňať
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
čili vločky
Postup:
Kuracie stehná naukladáme do zapekacej formy.
Posolíme.
Pridáme čerstvo pomleté čierne korenie.
Polejeme olejom.
Mäso premiešame rukami.
Kuracie stehná preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Medzitým si pripravíme omáčku.
Na sporák položíme rajnicu.
Vložíme maslo.
Na miernom ohni ho roztopíme.
Na tvrdej podložke na drobno nasekáme cesnak.
Cesnak pridáme do rajnice a premiešame.
Do misky na jemno nastrúhame parmezán.
Potom do misky s parmezánom pridáme nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.
Do vychladnutého masla pridáme parmezánovú zmes.
Lyžicou dôkladne premiešame.
Podľa chuti pridáme štipku čili vločiek.
Opäť zamiešame.
Upečené kuracie stehná preložíme do veľkej misky.
Pridáme omáčku.
Dobre premiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: