Jemné pagáčiky, ktoré sa doslova roztápajú v ústach. Osvedčený recept z repertoára mojej babičky!:-)
Potrebujeme:
250 g bravčovej masti (môžete použiť aj margarín alebo maslo, pagáčiky však budú trochu iné)
1 žĺtok
300 g mäkkého syra (čerstvý syr, syr cottage, prípadne tvaroh)
100 ml mlieka
1 lyžičku soli
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Štipku jedlej sódy
Hladkú múku – podľa konzistencie cesta
Na vrch:
1 bielok
Sezam, rascu alebo iné semienka
Postup:
Žĺtok vymiešame s masťou, pridáme syr a všetko dobre premiešame, aby sa jednotlivé prísady spojili. Pridáme mlieko a trošku sódy bikarbóny. Pomaly do hmoty pridávame múku a vymiesime stredne husté cesto (nie až príliš hutné ani veľmi riedke).
Cesto preložíme na pracovnú dosku a roztiahneme alebo rozvaľkáme na hrúbku ½ cm. Vykrojíme jednotlivé pagáčiky a preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rúru nastavíme na 250 stupňov a kým sa zahreje, pagáčiky necháme na pelchu odpočívať.
Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme semienkami.
Vložíme do rúry, znížime teplotu na 190-20 stupňov a pečieme, kým pagáčiky nie sú na povrchu zlatisté.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika