Čokoládový blesk s grankom a vôňou kávy: Úžasný šťavnatý koláč pripravený za 15 minút – pre moju rodinu číslo 1!

[mashshare]

Výborný šťavnatý koláčik s kávou, džemom a čoko polevou.

 

 

Moje deti by ho jedli pokojne aj každý deň.

Navyše, príprava je extrémne jednoduchá a rýchla.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept zvládnete bez váhy a odmerky, výsledok si určite zamilujete.

Na odmeranie surovín používame hrnček s objemom 250 ml.

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajec

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček polohrubej múky

1 hrnček Granka

1 hrnček oleja

1 prášok do pečiva

Na poliatie:

 

 

1/2 hrnček uvarenej osladenej kávy Nescafé (alebo kávy bez kofeínu, prípadne cappuccina)

malinový džem na potretie

Poleva:

 

 

2,5 dl smotany na šľahanie

200 g čokolády na varenie

Postup:

Nachystáme si väčšiu misku na prípravu cesta.

 

 

Do misky dáme rozšľahané vajcia.

Pridáme kryštálový cukor a polohrubú muku.

Pridáme aj Granko, olej a prášok do pečiva.

 

 

Zamiešame, aby sa všetky prísady spojili a vzniklo jednotné hladké cesto.

Vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech.

Prípadne môžete plech jednoducho vyložiť papierom na pečenie.

 

 

Pečieme vo vyhratej rúre pri teplote 180 stupňové 35 až 45 minút.

Upečený, ešte teplý koláč pokvapkáme teplou osladenou kávou.

Tieť je výborná verzia s osladeným kakaom.

 

 

Necháme chvíľu vsiaknuť a cesto potrieme malinovým džemom.

Môžete samozrejme použiť aj iný džem, odporúčam použiť kyselkavé džemy.

Poleva:

 

 

V smotane na šľahanie rozpustíme čokoládu na varenie.

Spolu varíme, kým sa čokoláda nerozpustí.

Vylejeme na cesto a roztrieme.

 

 

Koláč necháme na chladnom mieste odležať 8 až 10 hodín ..

Pokrájame ho na menšie kúsky a dozdobíme napr. šľahačkou.

Prajeme  vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes