Vynikajúce ovocné žuvačky bez cukru a umelých farbív. Chutia lepšie ako z obchodu a sú rozhodne aj zdravšie.
Potrebujeme:
250 ml ovocného džúsu
30 g želatíny v prášku
3 lyžice medu
½ šálky bobuľového ovocia podľa výberu
Postup:
Ovocie rozmixujeme. Do kastrólika nalejeme polovicu medu a džús. Na miernom ohni začneme zahrievať. V zostávajúcom džúse necháme napučať. Potom nalejeme do horúcej kvapaliny, pridáme ovocie a miešame, kým sa želatína nerozpustí (zmes sa nesmie variť, inak stratíme cenné živiny z ovocia).
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Hmotu navrstvíme do silikónových formičiek alebo na plech vystlaný papierom na pečenie (a neskôr vykrojíme ľubovolný tvar). Zmes vložíme na 1 hodinu do chladničky. Ak chceme urýchliť proces tuhnutia, zmes vložíme do mrazničky.
Keď je zmes stuhnutá, vyberiem z formy a môžeme si pochutnať na domácich žuvačkách.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: femina