Jogurtový koláč červeným ovocím: Šťavnatá dobrota!

Tento recept som si priviezla z Chorvátska a je to najväčšia letná bomba.
[mashshare]

Rýchly, jednoduchý a chutný jogurtovo-ovocný koláč, ktorého prípravu zvládne každý.

Osviežujúci dezert bez ohľadu na to, či použijete čerstvé, mrazené alebo zavárané ovocie.

 

 

Fantastický recept na jogurtovo-ovocný koláčik z youtube kanála Domaći Recepti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na základ:

3 žĺtky

100 g kryštálového cukru

150 rastlinného oleja

300 g hladkej múky

5 g prášku do pečiva

Na plnku:

 

 

500 ml jogurtu

300 g kyslej smotany

100 g + 2 PL kryštálového cukru

50 g hladkej múky

vanilkový extrakt

3 bielky

Na vrch:

300 g červeného ovocia podľa vlastného výberu

 

 

Postup:

Do misky pridáme žĺtky.

Nasypeme cukor a metličkou vyšľaháme.

 

 

Potom pridáme olej a premiešame.

Do samostatnej misky pridáme múku.

Pridáme aj prášok do pečiva a zmiešame.

 

 

Do žĺtkovej zmesi preosejeme múku.

Všetko spolu premiešame.

 

 

Nakoniec cesto ručne vymiesime, aby sa lepšie spojilo.

Formu si vyložíme papierom na pečenie.

Potom cesto preložíme do formy.

 

 

Cesto stláčame tak, aby nám po stranách vznikli okraje.

Potom formu s cestom vložíme do chladničky.

Necháme chladiť, kým nepripravíme plnku.

 

 

Do samostatnej misky pridáme jogurt.

Nasypeme kryštálový cukor.

Dobre premiešame – ja používam cukor krupica, rýchlejšie sa rozpustí.

 

 

Nakoniec pridáme smotanu a múku.

Všetko spolu vymiešame metličkou.

 

 

Pridáme trochu vanilkového extraktu a premiešame.

Do ďalšej misky pridáme bielky.

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

 

 

Do vyšľahaných bielkov pridáme jogurtovú zmes.

Zmiešame – pričom dbáme na to, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu zmesi. .

Plnku nalejeme na cesto vo forme.

Rovnomerne rozotrieme.

 

 

Na vrch naukladáme ovocie a jemne ho zatlačíme rukou.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 55-60 minút pri teplote 170°C.

Po upečení prekryjeme koláč utierkou.

A necháme úplne vychladnúť.

 

 

Koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes