Rýchle, vynikajúce a najmä na prípravu jednoduché jedlo, ktoré naplní váš domov úžasnou vôňou.
Potrebujeme:
2 strúčiky cesnaku
2 stredne veľké cibule
4 lyžice olivového oleja
1 lyžičku sušeného tymiánu
2 lyžice múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml mlieka
250 ml vody
Muškátový oriešok
Soľ a čierne mleté korenie
1 kg zemiakov
100 g strúhaného syra
Postup:
Rúru nastavíme na 180 stupňov. Cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu a potom pridáme cesnak a tymián. Restujeme asi 5 minút, potom posypeme trochou múky. Dobre premiešame. Zvyšok múky rozmiešame v mlieku zmiešanom s vodou a túto zmes pridáme k cibuli. Necháme zovrieť a varíme za stáleho miešania asi 7-10 minút, kým omáčka nezhustne. Nakoniec pridáme muškátový oriešok, soľ a korenie.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Tie uložíme na dno maslom vymastenej misy. Na zemiaky navrstvýme ½ cibuľovej omáčky, uložíme zvyšné zemiaky a opäť prelejeme omáčkou. Nakoniec posypeme strúhaným syrom.
Prikryjeme fóliou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 40 minút, potom zložíme fóliu a pečieme ešte približne 15 minút.
Môžeme ihneď podávať! :-)
zdroj: nosalty