Táto domáca pizza je jednoducho neodolateľná a odkedy som ju prvýkrát vyskúšal sa jej nevieme nabažiť.
Chutné chrumkavé cesto doplnené obľúbenými surovinami vás a ani vaše deti nenechá ľahostajnými.
Fantastický recept na najlepšiu domácu pizzu z youtube kanála LiViera Desserts.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
(na 10 pízz s priemerom 20 cm)
400-500 ml svetlého piva
40 g čerstvého droždia
1 ČL kryštálového cukru
1 kg hladkej múky špeciál
2 ČL soli
100 ml olivového oleja
1 PL posekanej čerstvej bazalky
Na omáčku:
(na 6 pízz s priemerom 20 cm)
1 PL olivového oleja
2 mladé cibuľky
3 strúčiky cesnaku
400 g lúpaných paradajok v omáčke
1 ČL sušeného oregana
2 ČL čerstvej bazalky
Na potretie krajov cesta:
3 strúčiky cesnaku
50 ml olivového oleja
Na suroviny na pizzu:
2 druhy salámy
2 druhy šunky
plátkový syr (Eidam, mozzarella)
tuniak
čerstvé šampiňóny
olivy
čerstvú štipľavú papriku
cherry paradajky
mexickú zeleninovú zmes
strúhaný syr mozzarella (príp. podľa vlastnej chuti)
Postup:
Do nádoby nalejeme pivo (100 ml si necháme na dolievanie).
Pridáme rozdrobené droždie, cukor a premiešame.
Do hlbokej misy preosejeme múku.
Pridáme soľ a vareškou zamiešame.
Bazalku umyjeme, natrháme lístky a na drobno nakrájame.
Do múky nalejeme pivný kvások, pridáme bazalku a premiešame.
Cesto miesime približne 7 minút.
Po siedmich minútach nalejeme do cesta olivový olej.
Cesto miesime ďalších 7 minút.
Hotové cesto nemusí kysnúť.
Môžeme ho aj zamraziť a pripraviť do zásoby.
Do panvice nalejeme olivový olej.
Najprv pridáme nakrájanú cibuľku, potom nadrobno nasekaný cesnak a krátko posmažíme.
Potom pridáme paradajky v omáčke, oregano, nasekanú bazalku, zamiešame, rozvaríme a necháme vychladnúť.
Cesto preložíme na pomúčený stôl, vymiesime do tvaru valca a rozdelíme na 10 častí.
Z cesta vytvarujeme guľky a potom vyvaľkáme kruh s hrúbkou 7-8 mm a priemerom 20 cm.
Cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme paradajkovou omáčkou a použijeme oblohu podľa vlastnej chuti a fantázie.
Nakoniec pizzu posypeme nastrúhaným syrom.
Do menšej misky pretlačíme cesnakové strúčiky.
Pridáme olivový olej, zamiešame.
Zmesou potrieme okraje.
Pizzu pečieme na rošte v predhriatej rúre na 230°C 15-18 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: