Výnimočne chutné domáce chuťovky z kysnutého cesta s úžasnou vôňou cesnaku a vynikajúcou náplňou.
Sú mäkučké a pochutnáte si na nich aj na druhý deň.
U nás to však nehrozí, môžem urobiť aj tri plechy a zmiznú za pár hodín!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite skúste tento domáci recept na výborné cesnakové chrumkáče.
Potrebujeme:
100 ml rastlinného oleja
500 ml mlieka
750 g hladkej múky
2 lyžičky soli
1 lyžičku cukru
1 kocku čerstvého droždia (40 g)
125 g masla
11-12 strúčikov cesnaku
2 žĺtky
150 – 200 g natenko nakrájanej šunky
150 g strúhaného syra
Semienka alebo rascu na posypanie
Postup:
Pripravíme si najskôr kvások:
V troche teplého mlieka rozpustíme cukor a rozdrobíme droždie.
Počkáme, kým vyjde kvások.
V inej miske zmiešame múku so soľou.
Pridáme kvások, zmäknuté maslo, zvyšné mlieko a olej.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré prikryjeme utierkou.
Necháme vykysnúť na teplom mieste.
Cesto preložíme na pracovnú dosku.
Premiesime a rozdelíme na 4 časti, každú rozvaľkáme na tenký plát.
Pretlačený cesnak zmiešame so žĺtkom.
Túto zmes natrieme na každý plát cesta.
Na náplň uložíme plátky šunky a posypeme syrom.
Nakoniec každý plát zrolujeme.
Potrieme zvyšnou cesnakovo-žĺtkovou zmesou alebo samotným žĺtkom a posypeme semienkami.
Každú rolku nakrájame ostrým nožom na trojuholníky.
A preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rúru nastavíme na 180 stupňov.
Kým sa zahreje, necháme trojuholníky podkysnúť na plechu.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)