Lahodný recept, ktorý prospieva zdraviu.
Vynikajúce zeleninové fašírky, ktoré si môžete pripraviť v dvoch verziách a ich základ tvorí cuketa.
Postup je veľmi jednoduchý a chutia vynikajúco.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Užitočné menu.
Potrebujeme:
2 cukety
soľ
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
olej
1 mrkva
1 červenú papriku
petržlenovú vňať
pažítku
150 g konzervovanej kukurice
soľ
čierne mleté korenie
1 vajce
150 g hladkej múky
250 g bieleho jogurtu
kôpor
1/2 citróna
Postup:
Cuketu si umyjeme, odkrojíme konce a postrúhame ju na hrubom strúhadle.
Osolíme ju a premiešame.
Zoberieme si cibuľu, ošúpeme ju a pokrájame najemno.
Na panvicu si nalejeme trochu oleja a orestujeme si cibuľku.
Cesnak si popučíme, pokrájame nadrobno a pridáme na panvicu k cibuli.
Mrkvu si očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle a pridáme na panvicu.
Papriku si umyjeme, očistíme, pokrájame na malé kocky a takisto pridáme na panvicu.
Chvíľu opekáme a potom si zeleninu preložíme do misky.
Z cukety si vyžmýkame šťavu a pridáme ju do misky k orestovanej zelenine.
Do zmesi teraz pridáme nasekanú vňať, aj pažítku, vajce, osolíme, okorením a nakoniec nasypeme múku.
Dôkladne vymiešame a z tejto hmoty tvarujeme malé fašírky.
Na panvicu si nalejeme trochu zeleninového oleja, rozhorúčime a ukladáme na ňu fašírky.
Prikryjeme pokrievkou a opekáme.
Medzitým si v miske zmiešame biely jogurt s nasekaným kôprom, citrónovou šťavou a soľou.
Fašírky opečieme aj z druhej strany a podávame s touto lahodnou omáčkou.
Tieto fašírky môžete prípade pár minút zapiecť v rúre so syrom.
Celý postup nájdete v priloženom videu.
Dobrú chuť!