Máte radi domáce buchty? My ich milujeme!
Predtým som vždy robila len parené buchty, ale odkedy mám tento recept, robím len takéto.
Sú ešte jemnejšie a nadýchanejšie ako klasika na pare.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept, ktorého autorkou je pani Lenka K.
Keďže je práve sezóna marhúľ, odporúčame ich vyskúšať podľa receptu pani Lenky s marhuľami.
Potrebujeme:
500 g pol.múky
pol kocky droždia
250 ml mlieka
1 vajce
2 lyžice oleja
1 lyžička cukru
štipka soli
Na plnenie:
Marhule
Čučoriedky
Jahody
Slivky
Na vrch:
Rozpustené maslo
Kakao
Mleté orechy
Mletý mak
Granko
Práškový cukor
Postup:
Najskôr si spravíme kvások z vlažného mlieka, droždia a cukru.
Potom si nachystáme väščiu misku a dáme do nej preosiatu múku.
Pridáme olej, zvyšok mlieka, aktivovaný kvások a vajce.
Dobre premiešame, pridáme soľ.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré necháme vykysnúť pod utierkou.
Potom z vykysnuté cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a nakrájame na štvorčeky.
Na každý uložíme kúsok ovocia a vytvarujeme klasickú loptičku – buchtu.
Buchty varíme v hrnci s dostatkom vody.
Vo vriacej vode varíme 8 minút.
Podávame tak, ako to máte radi.
Napríklad poliate rozpusteným maslom, posypané grankom/kakaom, prípadne orechmi či makom.
Tiež môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)