Výborný koláčik na leto, lepší tip na garden party alebo letnú oslavu nepoznám.
Je veľmi svieži a lahodný, vonia po citróne.
Ak hľadáte ideálny letný dezert na domáci zákusok, práve ste ho našli.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept zvládnete ľavou-zadnou.
Potrebujeme:
6 bielkov
7 lyžíc cukor kryštálový
7 lyžíc múka polohrubá
2 lyžičky citrónovej kôry
Krém:
7 ks žĺtky
10 lyžíc cukor kryštálový
2 bal. Zlatý klas
1 l mlieko
250 g (alebo Hera) maslo
Šťava a kôra z 1 citróna (ja dávam veľký citrón)
Dokončenie:
400 – 500 ml šľahačka na šľahanie 33%
1 – 2 bal Smetafix
Na zdobenie:
Šľahačka
Postup:
Bielky a cukor kryštál vyšľaháme do hustej peny, postupne po lyžiciach pridávame múku.
Zľahka premiešame.
Nakoniec vmiešame aj citrónovú kôru.
Vznikne nám bielkové cesto.
Plech 29 x 39 cm vyložíme papierom na pečenie, cesto rovnomerne rozotrieme.
Dáme piecť na 180 stupňov 20 minút.
Medzitým si pripravíme plnku, krém:
Vaječné žĺtky, mlieko 200 ml a puding rozhabarkujeme.
Zvyšok mlieka, cukor kryštál dáme do misky a varíme.
Keď mlieko zovrie, vlejeme pripravenú zmes uvaríme hladký krém.
Keď máme uvarení vmiešame doň maslo ešte za horúca, aby sa rozpustilo a úplne nakoniec vmiešame aj citrónovú kôru a šťavu (trochu šťavy si môžeme odložiť bokom na pokvapkanie cesta).
Dáme vychladnúť.
Na upečený korpus rovnomerne rozotrieme krém.
Dáme do chladničky stuhnúť.
Nakoniec si pripravíme šľahačku.
Vyšľaháme a rovnomerne rozotrieme na krém.
Vrch dozdobíme šľahačkou a dáme vychladnúť.
Môžeme ešte posypať strúhanou čokoládou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: tortekolaci