Pripravte si doma najchutnejšiu tortu z lístkového cesta so šľahačkovým krémom a ovocným džemom.
Táto lahôdka je nenáročná a rýchla na prípravu, takže už vás nikdy neprepadne návšteva nepripravených.
Krémovo-ovocný dezert z lístkového cesta podľa receptu z youtube kanála Cookrate – Cakes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 + 500 g lístkového cesta
10 + 10 ml vody
15 +15 g kryštálového cukru
Na krém:
500 ml smotany na šľahanie
60 g práškového cukru
250 g gréckeho jogurtu
Na džem:
300 g mrazenej ovocnej zmesi
70 g kryštálového cukru
10 g škrobu
100 ml vody
Na nápoj:
1 banán
100 g ľadu
100 ml mlieka
100 ml kávy
šľahačku
Postup:
Pomocou okrúhleho skleneného podnosu vyrežeme z cesta kruh.
Zvyšné okraje prekrojíme na štvrtiny (viď video).
Cesto aj s papierom preložíme na plech.
Vidličkou spravíme dierky, potrieme vodou a posypeme cukrom.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Upečený kruh z cesta vložíme do tortovej formy.
Do misky nalejeme smotanu.
Nasypeme práškový cukor.
Mixérom vyšľaháme krém.
Pridáme jogurt, vyšľaháme a polovicu rozotrieme na cesto.
Do hrnca na sporáku pridáme mrazené ovocie.
Nasypeme cukor a na miernom ohni miešame, kým sa nerozpustí.
V menšej miske zmiešame škrob s vodou.
Škrob nalejeme do hrnca s ovocím a miešame, kým nezhustne.
Džem rozotrieme na krém vo forme.
Nanesieme ďalšiu vrstvu krému a ovocia.
Dezert vložíme na hodinu do chladničky.
Do pohára vložíme banán a vidličkou roztlačíme na kašu.
Pridáme kocky ľadu a banánové plátky.
Nalejeme mlieko a kávu.
Nakoniec na vrch pridáme šľahačku.
Z druhého lístkového cesta vykrojíme kruh.
Rozdelíme ho na 12 častí.
Cesto aj s papierom preložíme na plech a potrieme vodou.
Posypeme cukrom a vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 25 minút.
Upečené trojuholníky z cesta naukladáme na vrch torty.
Zvyšné upečené cesto rozdrobíme a nanesieme na boky torty.
Tortu v strede ozdobíme džemom.
Posypeme cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU