Náš recept na lahodnú panenku neobsahuje žiadne zložité suroviny a zvládne ho pripraviť úplne každý.
Prekvapte svojich najbližších neodolateľne chutným a nezabudnuteľným obedom, za ktorý vám budú ešte dlho ďakovať.
Famózny recept na pečené bravčové mäso z youtube kanála Fleisch Rezepte von Irma.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
700 g bravčovej panenky
soľ
mleté čierne korenie
sušený cesnak
slaninu
rastlinný olej
Na šalát:
zväzok rukoly (môžeme použiť akúkoľvek zeleninu)
1 avokádo
citrónovú šťavu
cherry paradajky
štipku soli
štipku mletého čierneho korenia
2 PL olivového oleja
balkánsky syr
Postup:
Bravčovú panenku pozdĺžne nakrájame na plátky.
Plátky prekryjeme potravinovou fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Vyklepané plátky posypeme soľou, čiernym korením a cesnakom.
Potom na panenku naukladáme plátky slaniny.
A pevne zrolujeme.
Rolky navlečieme na špajle.
Potom ich prekrojíme na polovicu.
Na panvici zohrejeme olej.
Rolky opečieme zo všetkých strán na prudkom ohni.
Opečené mäsové rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.
Do samostatnej misky pridáme rukolu.
Avokádo ošúpeme a nakrájame na kocky.
Pridáme do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pridáme na polovicu rozkrojené cherry paradajky.
Posolíme a okoreníme čierny korením.
Polejeme olivovým olejom a premiešame.
Do šalátu pridáme na kocky nakrájaný syr.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU