Táto pikantná paradajková omáčka bude pravdepodobne tá najlepšia omáčka, akú ste kedy ochutnali.
Omáčku robím z domácej zeleniny.
Používam ju doslova celý rok a to do mnohých receptov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ideálna je napríklad do omáčok na cestoviny, do zapečených pokrmov, polievok aj ako základ na pizzu.
Potrebujeme:
3 kg paradajok
1 kg červenej papriky
250 g zelenej papriky (nepálivej)
5 strúčikov cesnaku
petržlenová vňať
1/2 PL soli
200 ml olivového oleja
200 ml octu (5%)
Postup:
Paradajky nakrájajte na kúsky.
Následne rozmixujte v mixéri.
Do hrnca nalejte olej a ocot.
Dajte na sporák a nechajte prevariť.
Pridajte paradajkový pretlak z rozmixovaných paradajok.
Miešajte.
Nechajte zovrieť a varte 35 – 40 minút alebo viac, v závislosti od toho, aká hustá má byť omáčka.
Medzitým nakrájajte červenú aj zelenú papriku.
Cesnak prelisujte.
Zmiešajte s nasekanou petržlenovou vňaťou.
Zmiešajte papriky s paradajkami a s cesnakom s petržlenovou vňaťkou.
Osoľte a ochutnajte.
Povarte ďalších 15 minút.
Sterilizujte poháre a viečka (najjednoduchšie je to urobiť v mikrovlnke).
Omáčku rozdeľte do pohárov, okraje utrite čistou utierkou a uzavrite viečka.
Poháre otočte hore nohami.
Nechajte vychladnúť a skladujte ich na chladnom tmavom mieste.
Je to ideálna omáčka na cestoviny, pizzu, grilované mäso alebo ryby, či pečené kurča.
Prajeme dobrú chuť!