5-minútová hrnčeková bábovka aj pre úplných začiatočníkov: Najjednoduchší recept pod slnkom!

Perfektná bábovka - výborný recept, ktorý nikdy nesklame a je úplne, ale úplne jednoduchý.
[mashshare]

Perfektná bábovka – výborný recept, ktorý nikdy nesklame a je úplne, ale úplne jednoduchý.

 

 

Vynikajúci nápad na bábovku, ktorá je fantasticky jemná, vláčna a chutí vynikajúco.

Vďaka tomu, že ide o hrnčekový recept, hravo ho zvládne úplne každý.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Neváhajte a skúste túto bábovku ešte dnes.

 

 

Na odmeranie surovín sme použili hrnček s objemom 250 ml.

Potrebujeme:

1 hrnček cukru

1/2 hrnček oleja

2 vajíčka

2 hrnčeky polohrubej múky

1 hrnček mlieka

1 bal. prášku do pečiva

1 lyžičku vanilkovej arómy, alebo 1 bal. vanilkového cukru

Kôru z 1 citróna

Voliteľné:

 

 

kokos,

hrozienka,

kúsky čokolády,

kakao,

čokoládová poleva

Postup:

Najskôr zmiešame vajíčka s cukrom.

Vymiešame do peny.

 

 

Postupne prilievame tekuté prísady – olej a mlieko.

Dobre premiešame.

 

 

Potom pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva a kôru z citróna.

Vymiešame jednotné cesto.

Do cesta môžeme pridať ľubovolné prísady – kúsky čokolády, hrozienka, kokos…

 

 

Cesto navrstvíme do vymastenej a múkou vysypanej formy.

Pečieme 45-50 min na 200 stupňov.

 

 

Ak chceme dvojfarebnú bábovku, časť cesta odoberieme a pridáme do nej kakao.

Striedavo potom lejeme do formy svetlé a tmavé cesto.

Po upečení bábovku z formy vyklopíme.

 

 

Môžeme posypať práškovým cukrom, prípadne potrieť čokoládovou polevou.

Tú pripravíme jednoducho z čokolády na varenie a trochy oleja.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes