Zeleninový kastról zo zemiakov, cukety, syra, byliniek a korenín je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný.
Ideálne jedlo napríklad na večeru.
Pripravte si ho ešte dnes a určite si pochutíte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z portálu souspark.
Potrebujeme nasledujúce zložky:
3 veľké zemiaky
2 cukety
3 vajcia
100 ml rastlinného oleja
1 šálku hladkej múky
1 ČL balíček prášku do pečiva
120 g mozzarelly alebo iného syra
paradajkovú omáčku alebo kečup
čierne mleté korenie
soľ
bylinky podľa chuti
Postup:
Cukety si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Osolíme a premiešame, necháme 5 minút odstáť, dobre vyžmýkame a preložíme do veľkej misy.
Zemiaky si ošúpeme a takisto ako cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiaky zalejeme studenou vodou na dobu 5 minút.
Dobre premiešame a scedíme vodu s prebytočným škrobom.
Necháme ich dobre odtiecť.
Pridáme cesnak podľa chuti.
Vajcia rozšľaháme metličkou, pridáme múku s práškom do pečiva, soľ a korenie.
Zmiešame zemiaky, cuketu, bylinky, korenie, cesnak.
Nalejte vajíčkovú zmes do zeleniny a premiešajte.
Plech na pečenie prikryjeme papierom na pečenie.
A namažeme ho rastlinným olejom.
Rozložíme zeleninovú hmotu a povrch uhladíme.
Teraz ho potrieme paradajkovou omáčkou.
A navrstvíme nastrúhaný syr.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 1 hodinu.
Pri podávaní posypeme nasekaným kôprom.
Takýto voňavý, chutný a výdatný kastról vám určite ulahodí, najmä ak si k nemu pripravíte aj omáčku z kyslej smotany s cibuľkou, cesnakom a bylinkami.
Dobrú chuť!