Cuketu a zemiaky len nastrúham a takto zapečiem: Vynikajúci zeleninový kastról!

[mashshare]

Zeleninový kastról zo zemiakov, cukety, syra, byliniek a korenín je jednoduchý na prípravu a veľmi chutný.

Ideálne jedlo napríklad na večeru.

Pripravte si ho ešte dnes a určite si pochutíte.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z portálu souspark.

Potrebujeme nasledujúce zložky:

3 veľké zemiaky

2 cukety

3 vajcia

100 ml rastlinného oleja

1 šálku hladkej múky

1 ČL balíček prášku do pečiva

120 g mozzarelly alebo iného syra

paradajkovú omáčku alebo kečup

čierne mleté korenie

soľ

bylinky podľa chuti

Postup:

Cukety si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Osolíme a premiešame, necháme 5 minút odstáť, dobre vyžmýkame a preložíme do veľkej misy.

 

 

Zemiaky si ošúpeme a takisto ako cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Zemiaky zalejeme studenou vodou na dobu 5 minút.

Dobre premiešame a scedíme vodu s prebytočným škrobom.

Necháme ich dobre odtiecť.

Pridáme cesnak podľa chuti.

 

 

Vajcia rozšľaháme metličkou, pridáme múku s práškom do pečiva, soľ a korenie.

 

 

Zmiešame zemiaky, cuketu, bylinky, korenie, cesnak.

Nalejte vajíčkovú zmes do zeleniny a premiešajte.

Plech na pečenie prikryjeme papierom na pečenie.

A namažeme ho rastlinným olejom.

 

 

Rozložíme zeleninovú hmotu a povrch uhladíme.

Teraz ho potrieme paradajkovou omáčkou.

A navrstvíme nastrúhaný syr. 

 

 

Pečieme pri teplote 180 °C asi 1 hodinu.

Pri podávaní posypeme nasekaným kôprom.

 

 

Takýto voňavý, chutný a výdatný kastról vám určite ulahodí, najmä ak si k nemu pripravíte aj omáčku z kyslej smotany s cibuľkou, cesnakom a bylinkami.

Dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes