Vedeli ste, aké chutné sú obyčajné kyslé uhorky, keď ich obalíte a pripravíte napríklad ako karfiol?
Potrebujeme:
2 ks kyslých uhoriek
2 šálky strúhanky
1 šálku hladkej múky
1 lyžičku sladkej papriky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku prášku do pečiva
½ lyžičky čierneho korenia
¼ lyžičky jedlej sódy
1 lyžičku sušeného kôpru
1 šálku cmaru
1 vajce
Postup:
Uhorky nakrájame na plátky a preložíme na kuchynské utierky, aby čo najviac uschli.
V miske zmiešame hladkú múku, papriku, prášok do pečiva, korenie, soľ a sódu.
V inej miske rozmiešame cmar a vajce, túto zmes následne vmiešame do múčnej zmesi.
Plátky uhoriek obalíme najskôr v múčno-vaječnej zmesi a následne v strúhanke.
Vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: youtube/tiphero