Kyslé uhorky nakrájala na plátky a obalila: Keď si zapamätáte tento 15-minútový recept, budete doma za hviezdu!

Nikdy by nám nenapadlo, aká pochúťka môže vzniknúť z kyslých uhoriek, len za 15 minút!
[mashshare]

Vedeli ste, aké chutné sú obyčajné kyslé uhorky, keď ich obalíte a pripravíte napríklad ako karfiol?

Potrebujeme:

2 ks kyslých uhoriek

2 šálky strúhanky

1 šálku hladkej múky

1 lyžičku sladkej papriky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžičku prášku do pečiva

½ lyžičky čierneho korenia

¼ lyžičky jedlej sódy

1 lyžičku sušeného kôpru

1 šálku cmaru

1 vajce

Postup:

Uhorky nakrájame na plátky a preložíme na kuchynské utierky, aby čo najviac uschli.

V miske zmiešame hladkú múku, papriku, prášok do pečiva, korenie, soľ a sódu.

V inej miske rozmiešame cmar a vajce, túto zmes následne vmiešame do múčnej zmesi.

Plátky uhoriek obalíme najskôr v múčno-vaječnej zmesi a následne v strúhanke.

Vyprážame v rastlinnom oleji dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: youtube/tiphero

[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.