Tento koláč netreba šľahať, nejde doň žiadne vajíčko a chutí vynikajúco.
Všetko len zmiešate metličkou a už sa pečie.
Nakoniec len prelejeme polevou a vynikajúci dezert je na svete.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept od mojej vynikajúcej starkej.
Potrebujeme:
250 g múka hladká
250 g múka celozrnná hladká
cca 300 g cukor
1 ks prášok do perníka
600 ml mlieko
250 ml olej
50 g kakao
Na potretie:
podľa chuti džem
Poleva:
100 g čokoláda horká
70 g CERA – stužený tuk
1 PL olej
Postup:
Príprava je cesta nemôže byť jednoduchšia:
Do misky nalejeme mlieko, pridáme cukor a olej.
Preosejeme múku.
Pridáme prášok do perníka a kakao.
Jednoducho toto všetko pomocou varešky premiešame.
Vznikne nám jednotné a haldké cesto.
Cesto nalejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
Prípadne môžete použiť aj papier na pečenie – je to na vás.
Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 25 minút – treba sledovať.
Je dobré koláčik skontrolovať špáradlom.
Po upečení horúci potrieme džemom, ja som použila ríbezľový.
Po vychladnutí potrieme čokoládovou polevou.
Tú si pripravíme roztopením všetkých surovín nad parou, alebo rozpustením v mikrovlnke.
Hototo – môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)