Pripravte pre rodinu tieto zapečené kuracie rezne so zeleninou a každý sa vám poďakuje.
Výborná voľba na chutnú večeru, ktorú budete pýtať každý deň.
Nevídaný recept na najlahodnejšie kuracie rezne z youtube kanála Recetas apetitosas.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 kuracie prsia
soľ
mleté čierne korenie
talianske bylinky
mletú papriku
rastlinný olej
2 cibule
1 mrkvu
4-5 zemiaky
1/2 kapusty
3 PL kukuričnej múky
2 vajcia
100 g strúhanky
100 ml smotany na varenie
Postup:
Kuracie prsia prekrojíme na polovicu.
Potom každý plátok prekrojíme vodorovne na polovicu.
Plátky poukladáme na tvrdú podložku.
Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme.
Rezne vložíme do misky.
Pridáme soľ a korenie.
Ďalej pridáme talianske bylinky a mletú papriku.
Nalejeme olej, rukou zmiešame a necháme 15 minút marinovať.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme na polovičné kolieska nakrájanú cibuľu a smažíme 2 minúty.
Pridáme nastrúhanú mrkvu.
Zamiešame a smažíme 2-3 minúty.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.
Pridáme ich do panvice, osolíme, prekryjeme a smažíme 5-7 minút.
Na tvrdej podložke nakrájame kapustu na tenké plátky.
Osolíme, premiešame a vložíme do panvice.
Pridáme čierne korenie, talianske bylinky a premiešame.
Prikryjeme pokrievkou a 10 minút opekáme.
Rezne dôkladne obalíme v múke.
V miske rozšľaháme vajcia.
Potom kuracie prsia obalíme vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Rezeň smažíme 3 minúty z oboch strán v rozpálenom oleji.
Polovicu dusenej zeleniny vložíme do zapekacej formy.
Pridáme rezne, zeleninu, ďalšiu vrstvu rezňov a zalejeme smotanou.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 190°C.
Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: