Jemný a nadýchaný piškótový dezert s lahodným krémom a džemom.
Neodolateľná dobrota vhodná k akejkoľvek príležitosti, ktorej sa nebudete vedieť nabažiť.
Vynikajúci recept na nadýchaný dezert z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.
Potrebujeme:
6 vajec
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1/4 ČL soli
80+40 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
55 g rastlinného oleja
75 ml mlieka
90 g hladkej múky
8 g prášku do pečiva
100 g sladkokyslého džemu (ja som použila jahodový)
300 g jemného krémového tvarohu
80 g práškového cukru
230 g smotany na šľahanie
1 ČL vanilkového extraktu
Postup:
Na začiatku oddelíme žĺtky do bielkov.
Do samostatnej misky nalejeme bielky.
Pridáme soľ a vyšľaháme penu.
Počas šľahania po častiach pridávame cukor.
Do ďalšej misky pridáme žĺtky.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a šľaháme do mierneho nadýchania.
Počas šľahania nalejeme olej a mlieko.
Do zmesi preosejeme múku s práškom do pečiva.
Metličkou zamiešame.
Postupne jemne zmiešame vyšľahaný bielok so žĺtkovou zmesou.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 160°C 20-25 minút.
Po upečení vyberieme cesto z plechu, odstránime papier a zarovnáme okraje.
Cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.
Potom cesto potrieme džemom.
Do nádoby pridáme jemný tvaroh alebo mascarpone, cukor, smotanu, vanilkový extrakt a mixérom vyšľaháme.
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme krém na plát cesta.
Preložíme ďalším plátom cesta a proces zopakujeme.
Položíme posledný kúsok cesta a na vrch a boky nanesieme krém.
Dezert vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
V mixéri pomelieme odrezané zvyšky cesta.
Omrvinky nanesieme na boky dezertu a vrch ozdobíme zrnkami granátového jablka a rozmarínom.
Nakoniec dezert posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: