Cítite, že sa vám po jedle hromadí plyn v črevách?
Máte brucho nafúknuté ako balón?
Nepodceňujte to a vypite túto jednoduchú, prírodnú zmes, ktorá upokojí váš žalúdok.
Pozrite si návod z portálu przyslijprzepis, ako pripraviť 8-minútový nálev z obľúbeného korenia.
Klinčeky sú nenápadným korením, ktoré sa na Vianoce často spája s vareným vínom alebo perníkmi.
Éterické oleje v nich obsiahnuté pôsobia dezinfekčne a upravujú tráviace procesy.
Pri žuvaní sú skvelým liekom na bolesť zubov či ďasien, spôsobenú zápalom.
Pozrite sa, akú ďalšiu silu v sebe ukrývajú.
Ako urobiť odvar z klinčekov na upokojenie čriev?
Klinčekový nálev sa pripravuje mimoriadne jednoduchým spôsobom.
Všetko, čo potrebujete, je voda a klinčeky.
Pôsobenie tohto blahodarného nápoja oceníte, ak trpíte po jedle tráviacimi ťažkosťami.
Presvedčte sa o tom sami a určite neoľutujete.
Čaj na chorý žalúdok
Ingrediencie:
1 čajovú lyžičku klinčekov (celých) alebo 1,5 čajovej lyžičky sušených a mletých klinčekov
250 ml vody (pri teplote asi 90 stupňov Celzia).
Príprava:
Vložte klinčeky do pohára, zalejte horúcou vodou a zakryte tanierikom.
Po 8 minútach preceďte a pite po dávkach.
Ak použijete mleté korenie, postup je podobný.
Nasypte klinčeky do šálky, zalejte horúcou vodou a nechajte prikryté 8-10 minút.
Po uplynutí tejto doby ich sceďte.
Vlastnosti klinčekov
Neoceniteľné vlastnosti klinčekov pomáhajú pri mnohých ochoreniach:
- znižujú hladinu cukru v krvi a regulujú metabolizmus
- dobre fungujú ako prostriedok na zmiernenie bolesti zubov a ďasien
- ideálne pri bolestiach hlavy a svalovom napätí
- odporúčajú sa pri liečbe mykózy, či kandidózy
- majú antivírusové a diaforetické vlastnosti
- používajú sa lokálne pri zápaloch
- esenciálny olej z klinčekov má expektoračný a antibakteriálny účinok, riedi zvyškový sekrét
Jablko s klinčekmi – bomba na kašeľ
Napadlo by vám, na čo môžu byť dobré klinčeky zapichnuté do jablka?
Tento nápad je pre zdravie cennejší, ako si myslíte – je základom jedného z najúčinnejších receptov proti kašľu, aký tu kedy bol!
Popri bežnej liečbe určite vyskúšajte tento prírodný nápoj.
Potrebujeme:
3 vetvičky mäty
2 plátky citróna
10 g koreňa zázvoru
1/2 jablka
7 klinčekov
1 tyčinku škorice (alebo 1/2 ČL mletej škorice)
1 l vody
Postup:
Do hrnca si vložíme čerstvú mätu, ktorú sme si najskôr umyli.
Citrón si nakrájame na plátky a očistíme si zázvor.
Ten následne pokrájame na malé kúsky.
Jablko si umyjeme, prekrojíme na polovicu a napicháme doňho klinčeky.
Všetko vložíme do hrnca spolu s mätou.
Pridáme tyčinku škorice a zalejeme vodou.
Hrniec so všetkými surovinami dáme na sporák, prikryjeme pokrievkou a privedieme do varu.
Keď voda zovrie, povaríme 5 minút.
A následne hrniec odstavíme.
Tento nápoj si pripravíme každý deň čerstvý.
Pijeme 3-krát denne (ráno, na obed a večer), kým kašeľ neustúpi.
Je veľmi účinný pri prechladnutí, chrípke a silnom kašli.
Pred konzumáciou môžete osladiť nápoj lyžičkou medu.
Upozornenie:
Nepodávajte deťom mladším ako 2 roky a v prípade, že trpíte alergiou alebo chronickým ochorením, sa pred užívaním poraďte so svojim lekárom.
Veľa zdravia!