Úžasná zelerová nátierka s cesnakom: Nič sa na ňu nechytá – robím LEN v najväčšej mise, ktorú doma máme!

[mashshare]

Výborný recept zo zeleru, je úplne jednoduchý a fit.

 

 

Pomôže vám s trávením ťažkých vyprážaných jedál a ak si ho dáte namiesto večere tak kilá pôdu dole.

Aké sú účinky zeleru na zdravie?

Mali by ste vedieť, že zeler nie je len obyčajnou prísadou do nedeľnej polievky, ale v skutočnosti doslova super-potravinou nabitou vitamínmi a živinami.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Oplatí sa ho konzumovať aj v surovom stave, toto sú jeho účinky na zdravie:

Podporuje imunitný systém, chráni bunky

Prirodzene detoxikuje

Podporuje trávenie, pravidelnú stolicu a metabolizmus

Prečisťuje tráviaci trakt od odpadových látok

Močopudné účinky (prečisťuje močové cesty a obličky)

Podporuje tvorbu krvi

Regeneruje a podporuje pečeň

Eliminuje bolesti kĺbov

Upokojuje nervový systém

Recept na výbornú zelerovú nátierku

Jej autorkou je Andrea S. 

 

 

Potrebujeme:

Zelerová nátierka – 1/2 zeleru,

1 mrkva,

100g eidamu,

1 uvarené vajcia,

2 lyžice majonézy,

3 lyžice bieleho jogurtu,

 

 

1 strúčik cesnaku,

štipka soli,

štipka korenia,

pažítka.

Postup:

Zeler očistíme a nastrúhame najemno.

 

 

Mrkvu si taktiež očistíme a nastrúhame.

Vajce uvaríme na tvrdo – necháme vychladnúť.

Ošúpeme a nakrájame nadrobno, prípadne nastrúhame.

 

 

Syr si nastrúhame najemno.

Pažítku nakrájame najemno.

Všetky prísady zmiešame.

 

 

Pripravíme si zálievku:

V miske zmiešame majonézu a jogurt.

Očistíme cesnak a pretlačíme ho do zmesi.

 

 

Zálievku vmiešame k ostatným prísadám.

Podľa chuti ešte doladíme soľou a koreninami.

Podávame na čerstvom pečive.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: Pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes