Poznáte TRIK 3×10? Je to hlavný dôvod, prečo je babkina bábovka vždy dokonale upečená – skúste to hneď!

[mashshare]

Tvarohová bábovka patrí medzi naše najobľúbenejšie recepty.

 

 

Nie vždy sa mi ale vydarila podľa mojich predstáv.

Problém nastal najmä pro vyklápaní cesta z bábovky, kedy sa vždy tento proces nevydaril celkom podľa mojich predstáv,

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Dnes už presne viem, čo treba robiť, aby bola bábovka dokonale chutná a aj po vyklopení z formy držala perfektne tvar.

 

 

Pomohol mi trik 3×10, ktorý poznali a používali už naše babičky.

Potrebujeme:

1 jemného tvaroh (250 g),

3 vajcia,

1 povolené maslo,

1 hrnček cukru krupice,

3 hrnčeky polohrubej múky,

1 prášok do pečiva,

2/3 hrnčeka mlieka (podľa potreby),

Na vymastenie a vysypanie formy:

tuk

strúhanka

Voliteľné:

 

 

Čokoládová poleva

Práškový cukor na posypanie

Orechy

Sušené hrozienka

Postup:

Rúru predhrejte na 160-170 °C.

 

 

Formu si vymažte tukom a vysypte hrubou múkou.

Do misy dajte tvaroh, cukor, vajcia a zmäknuté maslo.

Všetko rozšľahajte dohladka.

 

 

Do tvarohovej zmesi preosejte múku a kypriaci prášok.

Vypracujte cesto s postupným prilievaním mlieka podľa potreby.

Ak použijete hustejší tvaroh, pridajte doň cca 2 lyžice mlieka.

 

 

Hotové cesto nalejte do formy a urovnajte ju do roviny.

Formu dajte do predhriatej rúry.

Pečie sa zhruba hodinu.

 

 

Ak je bábovka upečená, vyskúšajte špajľou.

Pokiaľ vyjde suchá, môžete dezert vybrať z rúry.

Potom už stačí iba pocukrovať.

 

 

Trik „3×10“ podľa našich babičiek:

Akonáhle je bábovka takmer úplne hotová, vypnite rúru a nechajte v nej bábovku ešte 10 minút dôjsť.

Potom trochu otvorte dvierka a nechajte pootvorené asi 10 minút.

Až potom bábovku vyberte.

 

 

Vďaka tomuto postupnému ochladzovaniu nezažije bábovka teplotný šok a tak si po vyklopení z formy bude perfektne držať tvar.

Pre istotu ale môžete aj po vybratí z rúry bábovku zvonku obaliť mokrou utierkou a nechať pôsobiť, opäť 10 minút.

Po desiatich minútach môžete bábovku vyklopiť.

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes