Vyskúšajte pripraviť nedeľnú klasiku trochu inak. Namiesto vyprážania ich upečte v rúre a namiesto obyčajného trojobalu vyskúšajte fantastickú verziu so syrom, bylinkami a kvapkou masla.
Potrebujeme:
1,2 kg kuracích rezňov
3 vajcia
3 lyžice múky
Strúhanku
Soľ, čierne korenie, bazalku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50-70 g strúhaného parmezánu
Štipku chilli
1-2 lyžičky cesnakového prášku
100 ml olivového oleja
3 lyžice rozpusteného masla
Postup:
Rezne umyjeme a nakrájame na tenké plátky (1 ks veľkých kuracích pŕs nakrájame na 5-6 tenkých plátkov). Ochutíme soľou, korením a odložíme bokom.
Vajcia vymiešame s múkou. Strúhanku zmiešame s parmezánom, bylinkami a koreninami. Môžeme dochutiť soľou.
Kuracie kúsky pokvapkáme olivovým olejom, najskôr obalíme v cestíčku a potom v strúhanke. Strúhanku dobre pritlačíme prstami, aby neopadávala.
Preložíme na plech vymasteným zvyšným olejom a vložíme do rúry vyhriatej na 200 stupňov. Po 10 minútach pečenia kúsky obrátime a pokvapkáme roztopeným maslom. Pečieme ďalších 10-15 minút, kým povrch plátkov nie je zlatistý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked