Na vynikajúcu domácu pizzu nemusíte čakať dlhé hodiny. Ak vás prepadne chuť na túto domácu pečenú pochúťku, máme pre vás skvelý recept, ktorý sa rozhodne oplatí vyskúšať. Bleskové domáce cesto pripravíte rýchlo, nemusíte čakať na vykysnutie a navyše, nepotrebujete váhu ani odmerku. Navyše, chutí fantasticky!
Potrebujeme (hrnček=250 ml):
1 hrnček hladkej múky
1/3 hrnčeka teplej vody
1 lyžicu oleja
1 kopcovitú lyžičku sušeného droždia
½ lyžice medu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžičku soli
1 lyžičku cesnakového prášku
Obloha:
Paradajková omáčka
Syr
Kukurica, šunka, slanina, šampiňóny – prípadne iné prísady podľa chuti
Postup:
Teplú vodu zmiešame s medom a droždím. Keď vyjde kvások, pridáme múku, olej, soľ a cesnakový prášok. Vypracujeme hladké cesto a necháme 5 minút odpočívať. Potom cesto rozdelíme na 3 časti a každú roztiahneme (rozvaľkáme) do tvaru kruhu.
Plech na pečenie vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymastíme trochou oleja a uložíme naň kúsky cesta. Potrieme omáčkou, posypme obľúbenou oblohou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 15 minút. Tesne pred koncom pečenia posypeme syrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked