Doma nebol chlieb, tak som upiekol bagetu: Jednoduchý recept na chrumkavé pečivo!

[mashshare]

Čerstvá bageta s chrumkavou kôrkou a mäkkým vnútrom patrí snáď medzi najznámejšie pečivo.

Mnoho ľudí si myslí, že príprava bagety je zložitý a časovo náročný proces, ale nie je to tak.

 

 

Úžasný recept na najchutnejšie domáce bagety z youtube kanála Bridget’s Kitchen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

700 g múky

10 g suchého droždia

1 ČL kryštálového cukru

1,5 ČL soli

2 PL rastlinného oleja

500 ml vlažnej vody

 

 

Postup:

Do hlbokej misky nasypeme múku.

Pridáme droždie.

 

 

Ďalej pridáme cukor a soľ.

Nalejeme olej a vlažnú vodu.

 

 

Rukou vymiesime cesto.

Ak je treba, môžete pridať ďalších 20 g múky.

 

 

Misku s cestom prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 50 minút odpočívať.

Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený stôl a posypeme múkou.

 

 

Cesto roztiahneme a nakrájame na štyri rovnaké časti.

Potom cesto rozvaľkáme valčekom.

 

 

Rozvaľkané cesto zrolujeme.

Vytvarujeme bagetu.

 

 

Cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Do cesta urobíme jemné zárezy nožom.

Cez sitko posypeme múkou.

 

 

Bagety vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes