Čerstvá bageta s chrumkavou kôrkou a mäkkým vnútrom patrí snáď medzi najznámejšie pečivo.
Mnoho ľudí si myslí, že príprava bagety je zložitý a časovo náročný proces, ale nie je to tak.
Úžasný recept na najchutnejšie domáce bagety z youtube kanála Bridget’s Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
700 g múky
10 g suchého droždia
1 ČL kryštálového cukru
1,5 ČL soli
2 PL rastlinného oleja
500 ml vlažnej vody
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme múku.
Pridáme droždie.
Ďalej pridáme cukor a soľ.
Nalejeme olej a vlažnú vodu.
Rukou vymiesime cesto.
Ak je treba, môžete pridať ďalších 20 g múky.
Misku s cestom prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 50 minút odpočívať.
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčený stôl a posypeme múkou.
Cesto roztiahneme a nakrájame na štyri rovnaké časti.
Potom cesto rozvaľkáme valčekom.
Rozvaľkané cesto zrolujeme.
Vytvarujeme bagetu.
Cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prekryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.
Do cesta urobíme jemné zárezy nožom.
Cez sitko posypeme múkou.
Bagety vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: