Na prípravu chutného jedla nepotrebujete mäso.
Vyskúšajte tieto vynikajúce cuketové pampúchy a na mäso si ani nespomeniete.
Rýchly a chutný recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto návodu z YouTube kanála Jednoduché menu.
Potrebujeme:
1 cuketu
1 mrkvu
2 zemiaky
zväzok jarnej cibuľky
3 vajcia
soľ
čierne mleté korenie
2 PL krupice
rastlinný olej
2 PL kyslej smotany alebo bieleho jogurtu
1 strúčik cesnaku
kôpor podľa chuti
Postup:
Cuketu si ošúpeme škrabkou na zeleninu, odrežeme konce a postrúhame na hrubom strúhadle.
Následne ju vložíme do sitka, osolíme, necháme stáť minút a potom z nej vytlačíme čo najviac šťavy.
Mrkvu si takisto ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle.
Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame ,rovnako ako predošlé suroviny, na hrubom strúhadle.
Jarnú cibuľku si umyjeme a pokrájame na malé kúsky.
Všetky suroviny vložíme spolu do misky a pridáme vajcia.
Osolíme, okoreníme.
Dobre premiešame.
Pridáme ešte detskú krupicu a opäť dôkladne premiešame.
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej.
Rozhorúčime a z pripravenej hmoty tvarujeme fašírky.
Ukladáme ich na panvicu.
Smažíme z oboch strán asi 3 – 4 minúty.
Kým sa nám fašírky smažia, do misky si dáme smotanu, zmiešame s pretlačeným cesnakom a nasekaným kôprom.
Dobre vymiešame.
Podávame s fašírkami.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!