Jedinečný recept na mäso chutné ako z grilovania: Zapekaný bravčový špíz!

[mashshare]

Ak hľadáte lahodný recept na bravčové mäso, určite musíte vyskúšať tento.

Tento pečený bravčový špíz chutí rovnako fantasticky ako grilovaný.

 

 

Úžasný recept na lahodný špíz z bravčového mäsa z youtube kanála Lieblingsrezepte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčovej krkovičky

soľ

mleté čierne korenie

4 zemiaky

Červená paprika

Zelená paprika

1 ČL soli

1/2 ČL mletého čierneho korenia

1/2 ČL sušeného cesnaku

2 PL rastlinného oleja

2 cibule

slaninové plátky

2 dl svetlé pivo

Postup:

 

 

Mäso nakrájame na plátky hrubé 1 cm.

Plátky položíme na tvrdú podložku.

Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.

 

 

Mäso z oboch strán posypme soľou, čiernym korením a rukou votrieme.

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.

 

 

Zemiaky preložíme do hlbokej misy, pridáme soľ, cesnak, čierne korenie a olej.

Dobre premiešame.

Cibuľu nakrájame na kolieska.

 

 

Na tvrdú podložku si nachystáme špajdle a všetky prísady na špízy.

Potom napicháme striedavo zemiaky, mäso, papriky, cibuľu, slaninu a opäť zemiaky.

Takto opakujeme vrstvenie.

 

 

Pripravené špízy preložíme na plech.

Potrieme olejom.

 

 

Podlejeme pivom.

V recepte je uvedené 2 dl ale môžete dať aj viac.

 

 

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 200°C.

Prvých 30-40 minút minút môžete piecť pod alobalom.

 

 

 

Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes