Ak hľadáte lahodný recept na bravčové mäso, určite musíte vyskúšať tento.
Tento pečený bravčový špíz chutí rovnako fantasticky ako grilovaný.
Úžasný recept na lahodný špíz z bravčového mäsa z youtube kanála Lieblingsrezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
soľ
mleté čierne korenie
4 zemiaky
Červená paprika
Zelená paprika
1 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL sušeného cesnaku
2 PL rastlinného oleja
2 cibule
slaninové plátky
2 dl svetlé pivo
Postup:
Mäso nakrájame na plátky hrubé 1 cm.
Plátky položíme na tvrdú podložku.
Prekryjeme fóliou a tĺčikom vyklepeme z oboch strán.
Mäso z oboch strán posypme soľou, čiernym korením a rukou votrieme.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.
Zemiaky preložíme do hlbokej misy, pridáme soľ, cesnak, čierne korenie a olej.
Dobre premiešame.
Cibuľu nakrájame na kolieska.
Na tvrdú podložku si nachystáme špajdle a všetky prísady na špízy.
Potom napicháme striedavo zemiaky, mäso, papriky, cibuľu, slaninu a opäť zemiaky.
Takto opakujeme vrstvenie.
Pripravené špízy preložíme na plech.
Potrieme olejom.
Podlejeme pivom.
V recepte je uvedené 2 dl ale môžete dať aj viac.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 60 minút pri teplote 200°C.
Prvých 30-40 minút minút môžete piecť pod alobalom.