Tento dvojfarebný jogurtový dezert je super lahodný, vzdušný a má noblesnú chuť!
Vizuálne a chuťové majstrovské dielo, ktoré si zamilujete s celou rodinou.
Úžasný recept na krémový dezert z youtube kanála Tolle Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
65 g hladkej múky
15 g kakaa
1/2 ČL kypriaceho prášku
2 stredne veľké vajcia
malú štipku soli
8 g vanilkového cukru
70 g kryštálového cukru
50 ml mlieka
Na jogurtovú penu:
30 g želatíny
150 ml vody
400 ml smotany na šľahanie
16 g vanilkového cukru
1000 g bieleho jogurtu
400 g sladeného kondenzovaného mlieka
50 g kakaa
100 ml vody
Postup:
Do menšej misky nasypeme múku.
Pridáme kakao, prášok do pečiva a metličkou premiešame.
Do samostatnej misky pridáme vajcia.
Potom pridáme soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Postupne pridávame cukor a šľaháme 5 minút.
Cez sitko preosejeme polovicu kakaovej zmes a metličkou vymiešame.
Nalejeme polovicu mlieka izbovej teploty a zamiešame.
Potom pridáme zvyšok kakaovej zmesi, mlieka a dobre premiešame.
Spodok formy vystelieme papierom na pečenie a nalejeme cesto.
Cesto vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 170°C.
Cesto necháme úplne vychladnúť, vyberieme ho z formy a odstránime papier na pečenie.
Potom cesto vložíme naspäť do formy po stranách vystlanej fóliou.
Do misky so želatínou nalejeme studenú prevarenú vodu, premiešame a necháme napučať.
Do ďalšej misky pridáme jogurt izbovej teploty.
Pridáme kondenzované mlieko a špachtľou premiešame.
Do misky so smotanou pridáme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Pridáme jogurtovú zmes a krátko prešľaháme.
V miske s rozpustenou želatínou zmiešame asi 200 g jogurtovej šľahačky.
Želatínovú zmes pri nízkej rýchlosti rýchlo vmiešame do šľahačky.
Do menšej misky pridáme kakao, vriacu vodu a vidličkou zmiešame.
Jogurtovo-smotanovú zmes rozdelíme na dve polovice.
Do jednej časti pridáme kakao a mixérom vyšľaháme.
Na cesto vo forme na striedačku nanášame kakaový a biely krém.
Špajľou vytvoríme vzory.
Dezert vložíme minimálne na štyri hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime formu a fóliu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: