K omáčke, mäsku, alebo len tak – ako chutný olovrant alebo večera.
Potrebujeme:
3 veľké zemiaky
250 g hladkej múky
3 vajcia
150 ml bieleho jogurtu
150 ml horúceho mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, olej na vyprážanie
Na vrch:
Jarnú cibuľku
Postup:
Zemiaky ošúpeme a varíme v horúcej vode 10 minút. Potom vodu zlejeme, zemiaky roztlačíme na kašu a prilejeme horúce mlieko. Necháme vychladnúť.
Keď sa kaša ochladí, pridáme múku, vajcia, jogurt a dobre premiešame. Ak je cest príliš husté pridáme viac jogurtu, ak naopak príliš riedke, pridáme viac múky. Malo by nám vzniknúť husté cesto na placky.
Na panvici rozpálime olej a naberačkou dávkujeme cesto. Opražíme z oboch strán ako klasické placky. Podávame potreté cesnakom, maslom alebo s kyslou smotanou. Vynikajúce sú aj ako príloha k omáčkam.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: fiisanatos
titulná foto: reprofoto fiisanatos