Úžasný jemný pudingový koláčik, ktorého chuť vám vyrazí dych.
Ideálny partner k poobednej káve alebo čaju, ale nezradí vás pri akejkoľvek príležitosti.
Vynikajúci recept na jemný pudingový koláč z youtube kanála Lecker mit Kristy.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na puding:
1 vajce
50 g kryštálového cukru
štipku soli
20 g kukuričného škrobu
citrónovú kôru
šťavu z 1/2 citróna
200 ml mlieka
25 g masla
Na cesto:
3 vajcia
150 g kryštálového cukru
štipku soli
10 g vanilkového cukru
50 g kyslej smotany
150 ml rastlinného oleja
250 g múky
150 g prášku do pečiva
šťavu z 1/2 citróna
Na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Do rajnice vložíme vajce.
Nasypeme cukor a soľ.
Pridáme škrob a metličkou vymiešame.
Do zmesi nalejeme mlieko a metličkou premiešame.
Nastrúhame citrónovú kôru.
Pridáme citrónovú šťavu a premiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Potom do zmesi pridáme zmäknuté maslo a miešame, kým sa neroztopí.
Krém prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do hlbokej misy pridáme vajcia a cukor.
Ďalej pridáme soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Potom nalejeme olej a opäť prešľaháme.
Do zmesi pridáme smotanu a vyšľaháme.
Potom preosejeme múku s práškom do pečiva a metličkou vymiešame.
Pridáme šťavu zo zvyšnej polovice citróna a zamiešame.
Cesto prelejeme do formy na pečenie a zarovnáme.
Puding vložíme do cukrárskeho vrecka a v tvare mriežky nanesieme na cesto.
Ozdobíme mandľovými lupienkami.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: