Najchutnejší nápad z kuracieho mäska – u nás jednodnoznačne kurací stroganov – rýchly a moc chutný obed.
Tento rýchly recept mám od svojej svokry Jarky.
Je naozaj bleskový a mäsko nám chutí ešte viac, ako klasika z hovädzieho mäsa.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak hľadáte tip na rýchly na rýchly a chutný obed, práve ste ho našli.
Potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
1 cibuľku nakrájanú nadrobno
3 lyžice horčice
5 ks zaváraných uhoriek – nakrájaných na drobnejšie
1 papriku nakrájanú
5 lyžíc kečupu
1 lyžicu hladkej múky
1 lyžicu worcesterskej omáčky
asi 150-200 ml sladkej smotany na šľahanie
Soľ
Korenie podľa chuti
Na podávanie:
Ryža
Cestovina
Varené alebo pečené zemiaky
Postup:
Kuracie mäsko nakrájame na pásiky.
Osolíme a okoreníme.
Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
Nachystáme si panvicu, na ktoru nalejeme dostatok oleja a preložíme na plameň.
Na panvici opražíme dosklovita cibuľku.
Pridáme mäsko.
Krátko osmažíme a pridáme worcesterskú omáčku.
Zamiešame.
Mäsko dusíme domäkka.
Podľa potreby podlejeme trochou vody.
Uhorky aj papriku si nakrájame nadrobno.
Keď je mäsko mäkké – stačí naozaj pár minút – pridáme uhorky, papriku a kečup s horčicou.
Podľa chuti môžeme ochutiť soľou a korením.
Necháme prevariť.
Krátko pred koncom poprášime múkou (keď je mäsko už mäkké) a celé zahustíme smotanou.
Premiešame, necháme prejsť varom.
Môžeme ešte dochutiť.
Podávame s cestovinou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)