Náš najobľúbenejší chlebík z hrnca.
Je úplne jednoduchý a netreba ho vôbec miesiť.
Chlebík najlepšie chutí v prvý deň po upečení, ale je taký jednoduchý, že ho môžete robiť, kedy vám len napadne.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept sme našli na kanáli Pinch of Yum.
Skúste ho napríklad už dnes na večeru, je nesmierne chrumkavý a má mäkučkú striedku.
Potrebujeme:
3 poháre hladkej múky T 650
1,5 pohára vlažnej vody
1/2 ČL sušeného droždia
1,5 ČL soli
Voliteľné:
drvená rasca
hrubozrnná soľ
sezamové, ľanové alebo slnečnícové semienka
Postup:
Poznámka:
Netreba sa báť, ak je cesto tekutejšie, chlebík sa krásne upečie aj tak, dokonca podľa mňa je ešte lepší.
Do misky dáme všetky suché prísady.
Zamiešame.
Pridáme vodu a znovu zamiešame.
Zakryjeme fóliou.
Cesto necháme kysnúť 12 hodín.
Ja robím večer a ráno vyklopím na dosku.
Trošku poprekladám do bochníku nechám hodinku nakysnúť.
Medzitým rúru nechám rozohriať na 230 a na polhodinu dám liatinový hrniec do rúry vyhriať.
Môže byť aj z jenského skla ale musí mať vrchnák.
Do horúceho hrnca alebo pekáča opatrne preložíme nakysnuté cesto na papieri na pečenie.
Zakryjeme a pečieme 30 minút.
Odkryjeme a pečieme ešte 20 minút, aby sa nám urobila krásna chrumkavá kôrka.
A je hotovo.
Vyklopíme a trocha potrieme studenou vodou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: