Strúhané zemiaky s paradajkami a syrom ako ideálny obed, večera alebo olovrant.
Tento praktický a chutný recept bez miesenia a droždia si okamžite obľúbite.
Jednoduchý a lacný recept na slaný koláč z youtube kanála Ricette Fresche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4-5 zemiakov
1 mrkvu
pór alebo cibuľu
2 vajcia
1 pohár kefíru alebo jogurtu
200 g pšeničnej múky
3 paradajky
syr
petržlenovú vňať
soľ a korenie
olivový olej
Postup:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Do misky ich na hrubo nastrúhame.
Nastrúhané zemiaky zalejeme studenou vodou a necháme 15 minút odpočívať.
Pór vodorovne prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme pór a smažíme 2-3 minúty.
Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a smažíme ďalších 5 minút.
Zmes okoreníme, osolíme a zamiešame.
Zo zemiakov precedíme vodu a vložíme ich do hlbokej misky.
Pridáme osmaženú zeleninu a premiešame.
Do samostatnej misky pridáme vajcia.
Nalejeme kefír, pridáme soľ a korenie a metličkou vymiešame.
Potom postupne pridáme múku a dobre premiešame.
Nalejeme olivový olej a zamiešame.
Zmes nalejeme do misky so zeleninou a zamiešame.
Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme olejom.
Na plech nanesieme zmes a rovnomerne ju rozotrieme.
Potom plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.
Z rajčiny odstránime stonku a nakrájame na plátky.
Na upečené cesto naukladáme paradajky.
Posypeme nastrúhaným syrom.
Plech opäť vložíme do rúry.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: