Vynikajúci a rýchly obed, ktorá chutí výborne aj bez kúska mäsa. Tento pokrm vás nielen zasýti, ale zároveň poteší chuťové poháriky. Tento krémový zemiakový kastról je jednoducho delikatesa, ktorá zachutí celej rodine.
Potrebujeme:
400 g uvarených zemiakov
100 g masla
450 ml kyslej smotany
Niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
230 g strúhaného syra
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 strúčik cesnaku
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky nastrúhame a vložíme do pekáča vymasteného trochou masla. Ochutíme soľou, korením a niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy.
V samostatnej mise zmiešame smotanu s roztopeným maslom, pretlačeným cesnakom a nadrobno nakrájanou cibuľou.
Na strúhané zemiaky navrstvíme smotanovú omáčku, posypeme syrom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 40-45 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: domacirecepti