Tento zákusok je veľmi podobný klasickému krémešu, ale neobsahuje šľahačku.
Je veľmi jednoduchý a nádjete ho v každej dobre viedenskej cukrárni.
Potrebujeme:
1 balenie lístkového cesta
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Krém:
1 l mlieka
2 vanilkové cukry
4 žĺtky
4 bielky
2 Zlaté klasy
2 PL kryštáľového cukru
3 PL práškového cukru
2 PL hladkej múky
Na vrch:
Čokoládová poleva
Karamelové salko
Citrónová poleva
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme.
Prípadne použite už hotové rozvaľkané cesto.
Obrátený plech potrieme studenou vodou a položíme naň lístkové cesto, ktoré popicháme vidličkou.
Upečieme v rúre vyhriatej na 220 stupňov do zlatej farby, vyberieme a necháme vychladnúť.
Potom rozdelíme na 3 rovnaké diely.
Uvaríme si krém.
V troche mlieka rozmiešame žltky, kryštáľový cukor, vanilkový cukor, Zlatý klas a múku.
Vlejeme do zvyšného mlieka a uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.
Do vychladnutého krému vmiešame do tuha ušľahané bielky.
Pripravený krém rozdelíme na dve polovice.
Prvú rovnomerne natrieme na jeden upečený a vychladnutý plát cesta.
Prikryjeme druhým plátom, opäť natrieme krém a posledný plát cesta.
Vrch môžeme poliať ľubovolnou polevou a popkvapkať čokoládou, alebo len posypať práškovým cukrom.
Výborný je napríklad zákusok potretý karamelovým salkom, alebo karamelovou polevou.
Podávame vychaldené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)