Vynikajúci recept na tvarohový koláč s ovocím, ktorý pripravíte „hrnčekovou“ metódou.
Recept je jednoduchý a vynikajúci, zvládnete ho pripraviť za pár minút.
Buďte si istí, že plný plech zmizne za pár minút, tak je tento koláč vynikajúci.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubej múky
1 hrnček kryštálového cukru
½ hrnčeka oleja
1 hrnček mlieka
2 vajcia
1 van. cukor
1 prášok do pečiva
1 lyžica kakaa
Tvarohová zmes:
250 g jemného tvarohu
1 kyslá smotana
1 vajce
1 lyžica práškového cukru
1 van. cukru
2 lyžice polohrubej múky
štipku soli
Ovocie:
Jahody
Čučoriedky
Maliny
Postup:
Najprv si pripravíme tvarohovú zmes.
K jemnému tvarohu, primiešame vajce.
Pridáme aj cukor, kyslú smotanu, múku a soľ.
Do misky pridáme preosiatu polohrubú múku.
Pridáme aj kryštálový a vanilínový cukor, mlieko (môžeme zvoliť aj mlieko kyslé), olej, vajcia, prášok do pečiva a kakao.
V robote, mixérom, alebo aj ručne vareškou vymiešame vláčne kakaové cesto.
Ak chceme bezlepkový koláčik, použijeme bezlepkovú múku.
Plech veľkosti približne 28×38 cm vystelieme papierom na pečenie.
Môžeme ho vymastiť aj tukom.
Na plech rozotrieme kakaové cesto.
Potom polievkovou lyžicou ukladáme rovnaké tvarohové kôpky.
Na takto pripravený koláč s tvarohom poukladáme obľúbené ovocie.
Pečieme na 170 stupňov približne 30 minút.
Ja som dávala viac stupňov keďže máme inú rúru, treba aj sledovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)