Netradičné a oku lahodiace zeleninové placky podľa nenáročného receptu, ktoré si vás okamžite získajú.
Zeleninu v takejto lahodnej podobe vaše deti rozhodne neodmietnu.
Výnimočný recept na jemné zeleninové placky z youtube kanála PRATİK YEMEK TARİFLERİ.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 vajce
1 pohár teplého mlieka (200 ml)
1 pohár teplej vody (200 ml)
1 balenie suchého droždia (10 g)
1 PL kryštálového cukru (20 g)
1 ČL soli (8 g)
4,5 šálky hladkej múky (540 g)
1 červenú papriku
1 zelenú papriku
1 paradajku
petržlenovú vňať
2 jarné cibuľky
1 cibuľu
1 zemiak
150 g feta syra
rastlinný olej na vyprážanie
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajce a špachtľou ho rozmiešame.
Nalejeme teplé mlieko a vodu.
Nasypeme droždie, cukor, soľ a dobre zamiešame.
Do zmesi nasypeme múku a vymiešame lepkavé cesto.
Misku prekryjeme fóliou a necháme 30 minút na teplom mieste.
Zelenú a červenú papriku nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Potom nakrájame paradajku na kocky a pridáme do misky.
Do samostatnej misky pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Pridáme na kolieska nakrájanú cibuľku.
Do samostatnej misky pridáme na kocky nakrájanú cibuľu.
Na hrubom strúhadle nastrúhame zemiak a vložíme ho do misky.
V hlbokom tanieri vidličkou roztlačíme feta syr.
Nakysnuté cesto premiešame a odstránime vzduch.
Do cesta postupne pridávame nakrájanú zeleninu a premiešame.
Nakoniec pridáme syr a dobre zamiešame.
Cesto, ktoré sme pripravili, naplníme do potravinárskeho vrecka.
Do panvice na sporáku nalejeme olej a zohrejeme na strednej teplote.
Potom do rozpáleného oleja vytlačíme cesto.
Z oboch strán smažíme do zlatista.
Hotové placky poukladáme na tácku vystlanú papierovou utierkou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: