Taliansky elixír dlhovekosti: Pomoc pri bolesti kĺbov a dokáže ešte oveľa viac!

[mashshare]

Táto nezvyčajná kombinácia pomáha nielen pri bolestiach svalov a kĺbov.

 

 

Už jedna čajová lyžička denne posilňuje a chráni telo pred karcinogénnymi procesmi.

Naučte sa pripraviť pikantný lektvar, ktorý pomáha pri mnohých neduhoch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Viac sa dozviete v tomto článku vďaka portálu zywienie.

Pikantný elixír na mnohé neduhy

Jednou z najcennejších látok nachádzajúcich sa v zmesi olivového oleja a feferónky je kapsaicín.

Práve táto látka je zodpovedná za charakteristickú ostrú a pálivú chuť čili papričiek.

Kapsaicín má silné analgetické, protizápalové a antioxidačné vlastnosti.

 

 

Znižuje príznaky zápalu svalov a kĺbov, ktoré spôsobujú bolesť, zlepšuje činnosť obehového systému a zabraňuje vzniku krvných zrazenín.

Okrem toho spomaľuje prirodzený proces starnutia organizmu a chráni nás pred škodlivými účinkami voľných radikálov, ktoré spôsobujú oxidačný stres.

 

 

Olivový olej s pálivou chuťou čili by mali užívať ľudia, ktorí bojujú s ochorením platničiek, psoriázou, diabetickou neuropatiou, reumatoidnou artritídou, mechanickými poraneniami a neuralgiou spojenou s rozvojom lymskej boreliózy, lupusu či záškrtu.

Ako pripraviť túto taliansku zmes?

 

 

Ingrediencie:

10 malých sušených čili papričiek

1 šálka extra panenského olivového oleja

vetvička rozmarínu

Postup:

 

 

Papričky na začiatok pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo poriadne rozdrvíme v mažiari.

A preložíme ich do tmavej fľaše.

 

 

Pridáme vetvičku rozmarínu.

 

 

Potom do sklenenej nádoby pridáme teplý olivový olej, zatvoríme ju a necháme 5 dní stáť.

Ak chceme urýchliť proces prípravy, vložíme nádobu so zmesou do hrnca s vodou.

A zahrievame dve hodiny. 

 

 

Potom necháme 24 hodín stáť.

Na druhý deň treba nádobu opäť zohriať vo vodnom kúpeli a po 30 minútach počkať, kým vychladne.

 

 

Bolesťou postihnuté miesto potrieme pripravenou zmesou.

Túto zmes možno užívať aj vnútorne, a to jednu čajovú lyžičku počas dňa.

Pre zvýraznenie chuti môžete do obľúbeného jedla pridať aj tento olivový olej s papričkou a rozmarínom.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie tipy pre zdravie