Neexistuje LEPŠÍ recept na čokoládovú polevu do dezertov: LEN 3 prísady a žiadne ďalšie prídavky!

[mashshare]

Neexistuje lepší recept na čokoládovú polevu na koláče a torty, ako je táto.

Stačia 3 ingrediencie a 10 minút času.

Vaše koláčiky a torty budú chutiť vďaka tejto poleve ešte lepšie.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Jednoduchý a mimoriadne chutný recept z portálu newsy sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Tento recept na čokoládovú polevu je bezkonkurenčný.

Stačí 5 minút prípravy všetkého potrebného na jej výrobu, 5 minút zahrievania hmoty a celkovo po 10 minútach práce môžete obsah hrnca vyliať na svoj koláč.

 

 

Čím nahradiť maslo v čokoládovej poleve?

Maslo uvedené v zozname ingrediencií môžete nahradiť aj sladkou smotanou na šľahanie s obsahom tuku 30%.

Potom sa však pomery zložiek zmenia.

 

 

Namiesto dvoch tabuliek čokolády použite jeden a pol balíčka (150 g).

A  pridajte doň 150 g smotany (to je asi pol šálky).

 

 

Maslo možno v recepte nahradiť aj kokosovým olejom – tu nebudete musieť meniť pomery.

Len nezabudnite, že kupovaná horká čokoláda je kvalitná a obsahuje minimálne 60 % kakaa.

Takýto toping sa bude skvele hodiť na všetky druhy brownies, čokoládové muffiny, torty a koláče. 

 

 

Rýchlo tuhne a vytvára zamatovú, mimoriadne chutnú kôrku, ktorá zvýrazní chuť každého dezertu.

Táto pleva vystačí na pokrytie povrchu dezertu z 26-28 cm formy na pečenie. 

Recept na čokoládovú polevu

 

 

Potrebujeme:

100 g masla

100 g mliečnej čokolády

100 g horkej čokolády

Postup:

 

 

Do kastróla dajte kúsok masla .

A rozpustite ho na čo najmenšom ohni.

Vyhnete sa tak vykypeniu tuku a znehodnoteniu bielkovín z masla.

 

 

Čokoládu nalámeme na menšie kúsky.

Po rozpustení masla odstavte hrniec zo sporáka.

Čokolády si nalámeme na menšie kúsky. 

Obe nalámané čokolády ihneď vložíme do kastróla s maslom.

 

 

Celé to trpezlivo miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí s maslom. 

Teplota horúceho hrnca by mala stačiť na roztopenie všetkej čokolády. 

Ešte teplou polevou polejeme náš dezert.

 

 

Poleva pomerne rýchlo stuhne.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes