Dostali ste chuť na nejakú sladkú dobrotu?
Vyskúšajte tento osviežujúci citrónový koláč.
Lahodná chuť, ktorá si vás podmaní.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála SilvanaCocina.
Potrebujeme:
Na formu s priemerom 26 – 28 cm.
350 g hladkej múky
2 vajcia
120 g kryštálového cukru
120 g masla
kôru z polovice citróna
Na plnku:
2 plechovky kondenzovaného mlieka (každá 360 g)
čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu
kôru z 1/2 citróna
3 žĺtky
Na švajčiarske pusinky:
3 bielky
1 šálku kryštálového cukru (cca 230 g)
Postup:
Do misy si rozbijeme vajíčka a pridáme cukor.
Pridáme trochu citrónovej kôry.
Dôkladne premiešame metličkou.
Teraz zapracujeme zmäknuté maslo a následne zapracujeme aj múku.
Vypracujeme sypké cesto.
To následne navrstvíme do vymastenej tortovej formy.
Pomocou pohára a potom pomocou ruky cesto natlačíme na dno formy.
Cesto popicháme vidličkou a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 20 minút.
Medzitým si pripravíme plnku.
Do misky si vylejeme kondenzované mlieko, pridáme 3 žĺtky a vymiešame.
Po troške pridávame citrónovú šťavu a primiešavame ju do zmesi.
Následne pridáme aj trochu citrónovej kôry.
Po 20 minútach vyberieme cesto z rúry.
Nalejeme plnku a pečieme ďalších 10 minút rovnako pri teplote 180 °C.
Po upečení necháme vychladnúť pri izbovej teplote a medzitým si pripravíme snehové pusinky.
Nad parou si vyšľaháme metličkou cukor s bielkami do peny a následne na sneh.
Pomocou zdobiaceho vrecúška zdobíme koláč pusinkami.
A na pár minút vložíme do rúry, len aby pusinky stuhli (budú sfarbené do zlatista).
Hotovo.
Celý postup nájdete v priloženom videu.
Dobrú chuť!