Neodolateľné, chrumkavé lístkové cesto plnené šľahačkovým krémom, nutellou a mandľovými lupienkami.
Vznikajúci tip na pohostenie na rodinnej oslave alebo párty, ktorý máte pripravený za chvíľu.
Vynikajúca alternatíva ku klasickým šiškám z kysnutého cesta.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchý recept na chrumkavé potešenie z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
350 g lístkového cesta
1 vajce
30 ml mlieka
Na krém:
450 ml smotany na šľahanie
9 g vanilkového cukru
150 g práškového cukru
70 g nutelly
40 g mandľových vločiek
Na koktail:
130 ml espressa
60 ml pomarančovej šťavy
60 g čokoládového sirupu
150 ml mlieka
30 g šľahačky
5 g pomarančovej kôry
Postup:
Lístkové cesto rozprestrieme na stole.
Jemne ho valčekom rozvaľkáme.
Plastovú fľašu so širokým hrdlom rozrežeme približne v tretine.
Pomocou fľaše vykrojíme z cesta kruhy.
V strede každého druhého kruhu vykrojíme menší kruh pomocou hrdla fľaše (viď video).
V malej miske vidličkou rozšľaháme vajce.
Vykrojené cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Okraje potrieme vajíčkom a položíme cesto s vykrojeným kruhom v strede.
Vrch cesta potrieme mliekom a plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 12 minút pri teplote 170°C.
Espresso nalejeme do formy na výrobu kociek ľadu.
Vložíme na hodinu do mrazničky.
Zamrazené kocky espressa vložíme do nádoby od mixéra.
Pridáme šťavu z pomaranča.
Nakoniec pridáme čokoládový sirup a dôkladne rozšľaháme.
Koktail prelejeme do pohára, pridáme mlieko, šľahačku a nastrúhanú pomarančovú kôru.
Do hlbokej misky nalejeme smotanu.
Pridáme vanilkový a práškový cukor a mixérom vyšľaháme.
Šľahačkový krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Na panvici do zlatista osmažíme mandľové lupienky.
Do stredu cesta nanesieme šľahačku.
Vrch ozdobíme nutellou, mandľovými lupienkami, práškovým cukrom a spolu s lahodným kokteilom môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: