Bravčové mäso nemusí z panvice kvapkať prepáleným olejom.
Určite zdravšia, a zároveň rovnako chutná, je pečená krkovička na bylinkovej omáčke.
Fantastický recept na jemnú pečenú krkovičku s bylinkami z portálu smaker.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
niekoľko vetvičiek čerstvého rozmarínu
majorán
tymian
4-5 strúčikov cesnaku
4 PL olivového oleja
100 ml polosuchého bieleho vína
čerstvo mletú papriku (podľa chuti)
soľ (podľa chuti)
Postup:
Bylinky nasekáme celkom na drobno.
Strúčiky cesnaku ošúpeme a nakrájame na plátky.
Bravčovú krkovičku umyjeme.
A dôkladne osušíme papierovou utierkou.
Do mäsa urobíme malé zárezy a vložíme plátky cesnaku.
Mäso potrieme olivovým olejom.
Rovnomerne posypeme soľou, korením a bylinkami.
Mäso zabalíme do potravinovej fólie a vložíme na niekoľko hodín do chladničky.
Marinovanú bravčovú krkovičku nakrájame na plátky hrubé asi 1,5 cm.
Pripravíme si zapekaciu misu s pokrievkou.
Dnu nalejeme víno a mäso poukladáme tak, aby sa plátky len mierne prekrývali.
Misu vložíme do predhriatej rúry.
Krkovičku pečieme 1,5 hodiny pri teplote 190°C.
Po uplynutí tejto doby zložíme pokrievku.
V rúre zvýšime teplotu a mäso pečieme asi 15 minút – kým na vrchu nezhnedne.
Plátky bravčovej krkovičky servírujeme s bylinkovou omáčkou, ktorá počas pečenia vznikne na dne zapekacej misy.
Prajeme vám dobrú chuť!