Určite si často kladiete otázku, ako upiecť kura v rúre také šťavnaté.
V tomto recept vám ukážeme jeden trik na prípravu toho najchutnejšieho a najšťavnatejšieho kuracieho mäsa.
Geniálny recept na šťavnaté pečené kura z youtube kanála Schneller Koch.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1800 g kuraťa
1 citrón
5 strúčikov cesnaku
1 ČL zrniek čierneho korenia
3-4 bobkové listy
20 ml citrónovej šťavy
25 g soli
1 l vody
Na marinádu:
150 g kyslej smotany
1 ČL mletého koriandra
1 ČL mletej papriky
1 ČL cesnakového prášku
mleté čierne korenie
2 PL citrónovej šťavy
2 PL olivového oleja
1/2 ČL soli
Na prílohu:
400 g šampiňónov
1 cibuľu
1 papriku
1/4 – 1/2 čili papričky
2 PL sójovej omáčky
1 PL vínneho octu
1 PL kečupu
1 ČL kryštálového cukru
1 strúčik cesnaku
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie
petržlenovú vňať
ryža
Postup:
Z kuraťa odstránime tukové časti.
Pomocou noža urobíme pár menších zárezov.
Kura vložíme do vrecka.
Pridáme na plátky nakrájaný citrón.
Ďalej pridáme na plátky nakrájaný cesnak a čierne korenie.
Potom vložíme bobkové listy.
Pridáme citrónovú šťavu a soľ.
Na sporáku zohrejeme vodu, kým nebude teplá.
Vodu nalejeme do vrecka a jemne premiešame.
Vrecko uzavrieme a necháme marinovať 30 minút a viac.
Do menšej misky pridáme smotanu.
Nasypeme koriander a papriku.
Ďalej pridáme cesnak, čierne korenie a citrónovú šťavu.
Nakoniec pridáme olivový olej, soľ a dobre premiešame.
Po uplynutí doby vyberieme kura z vrecka a vysušíme.
Kura prekrojíme na polovicu a z oboch strán potrieme marinádou.
Plech vystelieme papierom na pečenie a preložíme naň kura.
Potom plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 200°C 50 minút.
Šampiňóny nakrájame na plátky.
Na panvici zohrejeme olivový olej a vložíme šampiňóny.
Smažíme ich na vysokej teplote, kým nezhnednú.
Potom do panvice pridáme nakrájanú cibuľu a niekoľko minút smažíme na vysokej teplote.
Pridáme nakrájanú papriku, čili papričku, zamiešame a smažíme niekoľko minút na vysokej teplote.
Potom panvicu prekryjeme pokrievkou a smažíme na strednej teplote.
Do menšej misky pridáme sójovú omáčku, ocot a kečup.
Pridáme cukor a premiešame.
Keď zelenina zmäkne, pridáme nasekaný cesnak.
Zamiešame a smažíme 30 sekúnd.
Potom pridáme omáčku, soľ, čierne korenie a premiešame.
Nakoniec do zmesi pridáme nasekanú petržlenovú vňať, varíme ďalších 30 sekúnd a vypneme.
Upečené kura servírujeme s našou prílohou a ryžou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU