Miešané koláše sú u nás obrovským hitom, pretože sú rýchlo hotové a sú naozaj veľmi chutné.
Najlepšie na tom je, že existuje množstvo spôsobov, ako ich obmieňať.
Teraz sme urobili čokoládovo-čerešňový zmiešaný koláčik podľa YouTube kanálu Bridget’s Kitchen, pretože túto kombináciu milujeme.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Samozrejme, môže byť pripravený s čerešňami alebo inými druhmi ovocia.
Na slávnostné príležitosti pečiem zvyčajne dve porcie, keďže si zachováva textúru celé dni, zostáva lahodný a veľmi jemný.
Potrebujeme:
2 vajcia
130 g kr. cukru
130 ml mlieka
80 ml oleja
250 g hladkej múky
pol lyžičky prášku do pečiva
80 g čokolády
100 g zaváraných čerešní
Na posypanie:
Práškový cukor
Postup:
Začneme sypkými prísadami.
Do misky nasypeme preosiatu múku.
Pridáme prášok do pečiva a cukor.
Pridáme dve vajcia.
Nalejeme olej a mlieko.
Teraz všetko premiešame vareškou.
Miešame, kým nevznikne jednotné cesto.
Teraz si scedíme čerešne z nálevu.
Čokoládu nastrúhame alebo nasekáme na menšie kúsky.
Pridáme obe prísady do cesta.
Jednoducho zamiešame.
Teraz si nachystáme podlhovastú menšiu formu na pečenie (23×12 cm).
Nalejeme cesto a uhladíme.
Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 60 minút.
Čerešne pustia veľa šťavy, práve preto je čas pečenia dlhší.
Samozrejme koláč treba sledovať, každá rúra pečie inak.
Po upečení vyklopíme z formy.
Posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: