Z formy LEN tak vykĺzne: Mám RECEPT na nadýchanú a vždy krásne jemnú bábovka od pani cukrárky!

[mashshare]

Fantastický recept na bábovku.

 

 

Tento recept je fantastický – bábovka je jemná, lahodná a fantasticky vláčna.

Z formy doslova vykĺzne a zvládnete ju pripraviť doslova za 5 minút.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Babička ma naučila dôležitú vec, ako dostať bábovku z formy vcelku – bez poškodenia. 

 

 

Nikdy ju nevyklápajte ani úplne horúcu a ani studenú. Vyberte ju z rúry, počkajte desať minút a potom ju veľmi ľahko vyberte z formy.

Potrebujeme:

4 ks vajíčka

200 g hladká múka

200 g práškový cukor

1 balíček prášok do pečiva

100 ml olej

100 ml voda

1 balíček vanilínový cukor

hrozienka

Rum

Voliteľné:

 

 

Kakao

Orechy

Kokos

Kandizované ovocie

Postup:

Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.

Žĺtky vymiešame do penista s práškovým cukrom.

 

 

Postupne pridáme olej a vodu.

Preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Zľahka vmiešame tuhy sneh z bielkov.

Môžeme robiť bábovku len jednej farby.

Stačí keď do nej vmiešame hrozienka namočené v rume.

 

 

Alebo môžete cesto rozdeliť na dve polovice.

3/4 cesta vlejeme do vymastenej a vysypanej formy.

Dôležitá vec:

 

 

Na vymastenie používame vždy maslo, pretože to dodá cestu lepšiu chuť a krásne bude voňať už počas pečenia.

Ak chcete získať nový rozmer klasickej bábovky môžete použiť ďalší zaujímavý trik.

 

 

Vysypte formu mletými orechmi alebo strúhaným kokosom či podrvenými piškótami, vďaka čomu bude mať na povrchu novú zaujímavú chuť a štruktúru.

Do zvyšku cesta vmiešame kakao a vlejeme do formy.

 

 

V rúre pomaly pečieme do ružova.

Vyklopíme a vychladnutú bábovku posypeme práškovým cukrom alebo čokoládou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes