Fantastický recept na kapustový kastról s mletým mäsom a zemiakmi.
Tento starý recept robievala ešte moja babička a naučilo ho aj mňa.
Ide o lacné, jednoduché a veľmi chutné jedlo, ktoré zasýti celú rodinu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nevýhajte a skúste aj vy tento recept.
Potrebujeme:
5 – 7 zemiakov
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
300 g mletého mäsa
250 g kyslej kapusty
1 červená paprika
150 ml smotany na varenie
100 g tvrdého syra
3 lyžice oleja
soľ
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke.
Potom ich scedíme a necháme vychladnúť.
Ošúpeme a nakrájame – buď to na kocky alebo na plátky.
Cibuľu očistíme.
Orestujeme na oleji do sklovita.
Pridáme pretlačený cesnak, mleté mäso soľ a mleté čierne korenie podľa chuti.
Všetko spolu osmažíme cca 5 minút.
Pridáme potom nakrájanú papriku na prúžky.
Pridáme aj kyslú kapustu – všetko spolu dusíme do mäkka.
Do pekáča na dno poukladáme plátky zemiakov v jednej vrstve.
Tú osolíme a okoreníme.
Preložíme zmesou mäsa a kyslej kapusty.
Zalejeme smotanou a posypeme nastrúhaným syrom.
Vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 – 25 minút.
Tento obed je vynikajúci, sýty a nezaberie veľa času na prípravu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)